3H Food koncept je koji se temelji na biljnoj prehrani i to većinski na termički neprerađenim namirnicama (prirodna hrana). Cilj je 3H Food koncepta pokazati vam da hrana doista može i treba biti u funkciji vašeg zdravlja, da priprema zdrave i ukusne hrane ne mora trajati satima i da se pri tome ne trebate žrtvovati i jesti bez ukusnu hranu. Priprema ove hrane brza je i jednostavna, a recepti su pisani na način pristupačan kulinarskim početnicima, kao i iskusnim pripremaocima hrane. Uz 3H Food naučit ćete više o hrani koju konzumirate, o više ili manje zdravim načinima pripreme određenih namirnica te bolje upoznati svoje tijelo čineći one promjene i pozitivne pomake za koje ste u određenom trenutku spremni.

3H kratica je za Happy, Healthy i Hedonic jer čvrsto vjerujem kako hrana treba biti baš to: sretna, zdrava i hedonistička.

Happy (sretna) – Jedna od aktivnosti koja najviše stimulira centre zadovoljstva u mozgu svih organizama je upravo jedenje. Kada jedemo osjećamo se sretno, izlučuju se dopamin i endorfin. Happy u 3H Food ukazuje da trebamo biti sretni i tijekom pripreme namirnica i konzumacije hrane i nakon jela, tj. da hrana može i treba pomoći da nam um, duh i tijelo budu sretni. Također, i sama hrana, tj. namirnice koje koristimo trebaju biti sretne (tj. organske, bez GMO-a, uzgajane na etičan način i sl.).

Healthy (zdrava) – Hrana koju jedemo utječe na cijelo tijelo, na sve organe i na mentalno stanje. Hrana je puno više od okusa. Naša tijela savršeni su strojevi čija su hrana ugljikohidrati (šećeri), masti (lipidi), proteini (bjelančevine), vlakna, te vitamini i minerali. Neka hrana bude vaš lijek, a lijek vaša hrana rekao je davno Hipokrat, ali moderni čovjek često u brzini života ne daje važnost kvaliteti hrane koju unosi u sebe i zaboravlja da doslovce postaje ono što jede. Industrijski pripremljena hrana i brza hrana nikad neće i ne može biti zdrava kao domaća. Ujedno nije niti zdrava za okoliš pa tako opet povratno niti za nas same. 

Hedonic (hedonistička) – jedemo ne samo zbog potrebe za energijom i zbog gladi, već i zbog različitih emocionalnih izazova i disbalansa. Želimo hranu koja je ugodna oku, ali prije svega ukusna i koja će zadovoljiti sve jezične pupoljke. 3H Food konceptom pokazujem kako zdrava hrana može, i naravno treba, biti ukusna, tj. kako ne trebate žrtvovat svoje osjetilne užitke kako bi ste bili zdravi i/ili uživali u hrani. Sve je to moguće dobiti kroz jedan obrok, samo ga treba znalački pripremiti.

Nakon višegodišnjeg osobnog iskustva pripreme i konzumacije prirodne hrane, brojnih održanih radionica prirodne hrane, znanje sam produbila cjelogodišnjom edukacijom “Mastering Raw Food Nutrition and Educator Course”. Ova edukacija koji vode liječnici dr. Rick i Karin Dina jedinstvena je u svijetu jer daje dubinski i znanstveno utemeljen pristup sirovoj prehrani koji je baziran na preko 30 godina kliničkog i primijenjenog iskustva.

Informacije o zdravstvenim poremećajima i proizvodima na ovoj web stranici nisu namijenjene dijagnosticiranju niti propisivanju terapije i ne mogu biti zamjena za savjet stručne osobe – farmaceuta i liječnika. Sve je namijenjeno u informativne svrhe te ne predstavlja medicinski ili zdravstveni savjet. Za svako dijagnosticiranje i liječenje bolesti obratite se svom liječniku.