Autorica knjige Hrabrost na putu sreće, dr. sc. Anita Freimann je izvanredna profesorica na Ekonomskome fakultetu u Osijeku. Doktorirala je na ekonomiji sreće koja se bavi blagostanjem, indeksima sreće i onime što država može napraviti u svrhu povećanja kvalitete života, stavljajući pri tome naglasak na lokalizaciju ekonomskih aktivnosti. Nepresušna potreba za učenjem i znanjem te proučavanje sreće njezino je nadahnuće i ono što ju dovodi u stanje očaravajuće obuzetosti.

Sudjelovala je na brojnim međunarodnim konferencijama i skupovima, te aktivno radi na popularizaciji znanosti kroz okrugle stolove, TV i radio emisije, tribine, novinske članke, popularizacijske simpozije i slično. Znanstveno, povećanje blagostanja vidi kao ultimativni ekonomski cilj. Privatno, želi promijeniti svijet pa stoga najviše mijenja sebe.

Kao doktorica sreće ispred Instituta za sreću održava različite seminare (za pojedince, lokalne zajednice i tvrtke) i savjetovanja kojima su u središtu kvaliteta života i sreća. Rođena je da širi ljubav, radost i slobodu u ovom svijetu, a najsretnija je kad motivira i potakne druge na promjenu, rast i život u sreći.